Materiaalit

Huolellisesti valitut valmistus­materiaalit

Unico käyttää vain alan parhaiden valmistajien verhoilukankaita, verhoilunahkoja ja pehmuste­materiaaleja, jotka noudattavat standardoituja kriteereitä ja testimenetelmiä. Siksi voimme taata, että valmistamamme sohvat, sängyt ja patjat ovat käyttäjilleen turvallisia, laadukkaita ja kestäviä.

Jalkasarjat

Yksilölliset jalkavaihtoehdot antavat Unico-tuotteesi ulkoasulle viimeisen silauksen. Unicon jalkamallisto tarjoaa valtavan määrän tyylikkäitä vaihtoehtoja moderneista metallisista klassisiin puuvalmisteisiin ratkaisuihin, joilla voit yksilöidä sänkysi ja sohvasi juuri sisustuksesi mukaiseksi. Jalkatuotteiden tukeva, altakierrettävä kiinnitysrakenne varmistaa vakaan asennon, eikä jalan kiinnitys pääse ajan saatossa löystymään.

Koristeellinen kuva

Verhoilumateriaalit

Verhoilun ja värimaailman valinta uudelle huonekalulle on yksi nautinnollisimmista asioista. Unicon käyttämät verhoilukankaat ja verhoilunahat ovat testattu useilla erilaisilla menetelmillä, jonka ansiosta asiakkaamme voivat varmistua tuotteiden kestävyydestä. Verhoilukankaiden Martindale- sekä pilling-arvot ovat eräitä tärkeimmistä luokituksista. Martindale- ja Pilling-arvojen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa kankaan sidokseen, rakenteeseen, värin valonkestoon ja saumojen pitävyyteen.

Koristeellinen kuva

Martindale ja pilling

Martindale-arvo kertoo verhoilumateriaalin hankaus- tai kulutuskestävyydestä. Martindale-arvo jaetaan kolmeen luokkaan: perusvaatimustaso on 15 000–25 000 kulutuskierrosta, korkea vaatimustaso 25 000–50 000 kulutuskierrosta ja julkisten tilojen vaatimustaso yli 50 000 kulutuskierrosta. Pilling-arvo taas kertoo tuotteen nyppyyntymisen kestosta. Pilling-luokituksia on 5, joista korkein on paras.

Nahka ja keinonahka

Nahka on loistelias verhoilumateriaali, joka voidaan jakaa kahteen kategoriaan. Aito nahka on luonnollinen ja oikein hoidettuna erittäin pitkäikäinen verhoilumateriaali, joka kestää hyvin kulutusta. Nahka ei pölyä ja sopii siksi myös allergikoille. Keinonahka on synteettinen materiaali, joka on aitoa nahkaa helppohoitoisempi, mutta samalla edullisempi ja kestävyydeltään hieman heikompi.

Sertifikaatit ja jäsenyydet

Unicon käyttämät raaka-aineet ja materiaalit ovat huolella valittuja ja testattuja.

Allergia-, iho- ja astmaliitto ry

Tuotteet, joille on myönnetty Allergiatunnus, ei tutkitusti sisällä yleisesti haitallisia ja allergisoivia ainesosia.

Allergia-, iho- ja astmaliitto

CertiPUR®

Käytössämme olevalle polyuretaanivaahtomuoville on myönnetty haitta-aineettomuudesta ja pölyämät­tömyydestä todistava kansainvälinen CertiPUR®-sertifikaatti. CertiPUR®-standardisoidut tuotteet ovat vapaita raskasmetalleista ja ftalaateista. Tuotteet eivät ole allergisoivia eivätkä ne sisällä haitallisia väriaineita tai orgaanisia yhdisteitä.

Certipur-logo-560x300-1

Suomalaisen Työn Liitto ry

Tuotteillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liitto ry:n Avainlippu­­tunnus, joka kertoo korkeasta kotimaisuus­­­asteesta ja laadusta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Avainlippu