Yritys

Kotimaisen suunnittelun ja kädentaidon koti

Unicon toiminnan ytimessä on tämän päivän suomalaiskoteihin sopiva tyylikäs ja laadukas verhoiltujen huonekalujen valikoima, joka kattaa sohvat, lepotuolit, mekanismituolit sekä sängyt ja patjat.

Tinkimätön ja joustava tuotanto on Unicolle keskeinen vahvuustekijä, johon myötävaikuttaa sitoutunut, osaava ja palveluhaluinen henkilöstö sekä tehokas ja moderni konekanta. Korkealuokkaisten komponenttien saatavuus varmistetaan kotimaisten ja kansainvälisten kumppanuuksien avulla.

Yrityksen tausta

Liiketoiminta perhepiirissä ulottuu 1950-luvulle, jolloin valmistus käynnistyi Saaristen isoisän toimesta. Nykyisen, vuonna 1994 perustetun Unico Finland Oy:n omistavat veljekset Pasi ja Petri Saarinen, jotka valmistavat vuoteita kolmannessa suku­polvessa.

Koristeellinen kuva

Avainluvut

n. 20 milj. eur

Liikevaihto

46 500 m²

Tuotanto-, varasto- ja toimistotilat yhteensä

117

Henkilöstö

Tuotantoyksiköt

Unicon pääkonttori sijaitsee Kauhavalla, Etelä-Pohjanmaalla. Pääkonttorin yhteydessä on tuotteiden näyttely- ja koulutustilat. Yrityksen sohvatuotanto on keskitetty Lapualle. Kankaanpään tehtaallamme leikkaamme vaahtomuovia sekä valmistamme puolivalmisteita Kauhavan ja Lapuan kokoonpanotehtaillemme. Unicon toimisto-, tuotanto- ja varastointitilat ovat laajudeltaan noin 46 500 m². Unicon palveluksessa toimii 117 (2021) huonekalualan ammattilaista erilaisissa tuotannon-, logistiikan- ja hallinnon tehtävissä.

Oletko kiinnostunut työskentelemään kotimaisen huonekaluvalmistuksen näköalapaikalla?

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi >

Kauhavan tuotantotilat

Kauhava

Hallinto- ja tehdasyksikkö

Ilmakuvassa Kankaanpään toimipiste

Kankaanpää

Tehdasyksikkö

  • Osakokoonpano ja puolivalmisteiden valmistus

Sertifikaatit ja jäsenyydet

Unicon käyttämät raaka-aineet ja materiaalit ovat huolella valittuja ja testattuja.

Allergia-, iho- ja astmaliitto ry

Tuotteet, joille on myönnetty Allergiatunnus, ei tutkitusti sisällä yleisesti haitallisia ja allergisoivia ainesosia.

Allergia-, iho- ja astmaliitto

CertiPUR®

Käytössämme olevalle polyuretaanivaahtomuoville on myönnetty haitta-aineettomuudesta ja pölyämät­tömyydestä todistava kansainvälinen CertiPUR®-sertifikaatti. CertiPUR®-standardoidut tuotteet ovat vapaita raskasmetalleista ja ftalaateista. Tuotteet eivät ole allergisoivia ja sisällä haitallisia väriaineita tai orgaanisia yhdisteitä.

Certipur-logo-560x300-1

Suomalaisen Työn Liitto ry

Tuotteillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liitto ry:n Avainlippu­­tunnus, joka kertoo korkeasta kotimaisuus­­­asteesta ja laadusta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Avainlippu