Yritys

Unico Finland Oy – osaamista kolmannessa polvessa

Liiketoiminta perhepiirissä ulottuu 1950-luvulle, jolloin sänkyjen valmistus käynnistyi Saaristen isoisän toimesta. Nykyisen, vuonna 1994 perustetun Unico Finland Oy:n omistavat veljekset Pasi ja Petri Saarinen, jotka valmistavat vuoteita kolmannessa suku­polvessa.

Unicon laadun takeena modernit tuotanto­tilat ja osaava henkilöstö

Unicon toiminnan ytimessä on tämän päivän suomalaiskoteihin sopiva tyylikäs ja laadukas verhoiltujen huonekalujen valikoima, joka kattaa sohvat, lepotuolit, mekanismituolit sekä sängyt ja patjat.
Tinkimätön ja joustava tuotanto on Unicolle keskeinen vahvuustekijä, johon myötävaikuttaa sitoutunut, osaava ja palveluhaluinen henkilöstö. Korkealuokkaisten komponenttien saatavuus varmistetaan kotimaisten ja kansainvälisten kumppanuudet avulla.

Unicon laadun takeena modernit tuotanto­tilat ja osaava henkilöstö

Unicon toiminnan ytimessä on tämän päivän suomalaiskoteihin sopiva tyylikäs ja laadukas verhoiltujen huonekalujen valikoima, joka kattaa sohvat, lepotuolit, mekanismituolit sekä sängyt ja patjat. Tinkimätön ja joustava tuotanto on Unicolle keskeinen vahvuustekijä, johon myötävaikuttaa sitoutunut, osaava ja palveluhaluinen henkilöstö. Korkealuokkaisten komponenttien saatavuus varmistetaan kotimaisten ja kansainvälisten kumppanuudet avulla.
unico-tuotannossa-500
Laatu

Laatu syntyy kotimaisissa käsissä

Unico_yritys_ikonit-tiimi

Osaava ja joustava tuotantotiimi

Unico_yritys_ikonit-verkosto

Globaali toimittajaverkosto

Sertifioitu tuotanto ja materiaalit

Kaikilla Unico-tuotteilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu­­tunnus, joka kertoo korkeasta kotimaisuus­­­asteesta ja osaltaan myös laadusta, tuote­turvallisuudesta ja yhteiskunta­vastuullisuudesta.

Unicon tuotteiden materiaalit ovat huolella valittuja ja testattuja. Teemme yhteistyötä Allergia-, iho- ja astmaliitto ry:n kanssa. Tuotteissa käytetylle vaahtomuoville on myönnetty materiaalin haitta-aineettomuudesta ja pölyämät­tömyydestä todistava kansainvälinen CertiPUR-sertifikaatti.

Moona-B-sohva-Unico-768x569-yritys

Toiminnot Etelä-Pohjanmaalla

Unicon pääkonttori sijaitsee Kauhavalla. Pääkonttorin yhteydessä on moderni sänky- ja runkotehdas, vaahtomuovi­leikkaamo, ompelimo sekä tuotteiden näyttely- ja koulutustilat. Yrityksen sohvatuotanto on keskitetty Lapualle. Unicon toimisto-, tuotanto- ja varastointitilat ovat laajudeltaan noin 31 000 m². Hiljattain avattu Kankaanpään toimipiste toimii tuotantomme alihankintayksikkönä.

Unicon palveluksessa toimii noin 100 (2019) huonekalualan ammattilaista erilaisissa tuotannon-, logistiikan- ja hallinnon tehtävissä.

 

Pääkonttori, patja- ja sänkytuotanto, Kauhava

Pääkonttorilla ja patjatehtaalla sijaitsee myynnin ja hallinnon tilat, tuotteiden showroom, patjojen valmistus ja varastointi sekä sohvien varastointi.

Sänkytehtaalla sijaitsee runko-osien valmistus, ompelimo ja vaahtomuoviosien leikkaus.

Sohvatehdas, Lapua

Lapuan tehtaalla valmistetaan ja varastoidaan sohvia, mekanismituoleja ja lepotuoleja.

Alihankinta, Kankaanpää

Kankaanpään tehdas toimii keskeisesti varastoinnin, valmistuksen ja osakokoonpanon tehtävissä.

Kauhavan tuotantotilat
Kauhavan tuotantotilat
Lapuan tuotantotilat
Lapuan tuotantotilat

Kotimaiset ja käsityönä valmistetut sohvat, vuoteet ja patjat.